HomeIkke kategoriseretHøje priser på auktioner af luksus ure

Høje priser på auktioner af luksus ure

Når det kommer til luksus ure er brands som Patek Philippe og Rolex klart gået hen og blevet favorietter og et samlerobjekt for mange. Indenfor sin katagori af komplicerede urer i ædelmetalkasser, produceret i mindre antal, dominerer Patek enhver liste over de dyreste ure, der sælges på auktion. Mens et stort antal Pateks har krydset auktionsblokken til priser over 1 million dollars.

Indtil for nogle få år siden, kunne ingen Rolex hævde denne forskel. Det ændrede sig dog i maj 2011, da et Rolex ur blev solgt til over 1 million dollars ved et Christies salg i Genève. Dette ur blev fremstillet i 1942 og var usædvanligt stort for sin tid og målte 44 mm i diameter, og den rustfri stålkasse holdt det ikke tilbage. Faktisk når det kommer til samlebare Rolex ure, trumfer stål normalt guld ved salgstidspunktet.

Siden salget har flere andre Rolex ure brudt den famøse grænse på auktioner med salg på over 1 million dollars, hvoraf de fleste af dem solgt gennem Christies. I maj 2013 gentog endnu et Rolex ur nemlig succesen i Genève, og i november 2013 fulgte endnu et salg fra Christies i Genève.

Den følgende måned i New York reflekterede et Rolex ur i stål med tredobbelt kalender, månefaser og diamant sæt urskive solgt for 1.145.000 dollars. I kataloget bemærkede Christie\’, at italienske samlere tilnavnede dette ur “Padellone” eller “Big Frying Pan”, fordi det ved 38 mm var så stort for sin tid i 1953.

I maj 2014 solgte Christies et 18 karat guld Rolex ur med stjerne markører på en emaljeskive. Fremstillet i 1949 bragte dette stykke ækvivalent på 1.242.040 dollars og placerede en ædelmetalkasse en tid øverst i Rolex salgsrekorder.

Endelig i 2017 blev et Rolex “Paul Newman” Daytona ur, der faktisk ejes af Paul Newman, solgt for 15,5 millioner dollars på Phillips auktion i New York, og blev dermed ikke bare den dyreste Rolex ur nogensinde solgt på auktion, men også det dyreste armbåndsur nogensinde.

Så skulle man umiddelbart tro, at Rolex nu sad på magten. Men Patek Phillipe kom efter det med  en  rekord for verdens dyreste ur fra 1920. Uret var et lommeur af Patek Philippe Henry Graves Jr. Supercomplication, der solgte for 24 millioner dollars på en Sothebys auktion i 2014. Dernæst i 2019 kom Patek Phillipe efter det igen, da et enestående ur blev solgt på velgørenhedsauktion i Genève til 31 millioner dollars, hvortil topuremærker donerer specielle udgaver.