HomeIkke kategoriseretHurtiglån eller afbetaling – hvad er bedst?

Hurtiglån eller afbetaling – hvad er bedst?

Annoncørbetalt indhold

Har du fået et godt øje til en ny gamer PC, eller lokker den nye Samsung, men er opsparingskontoen flad og lønkontoen negativ? Så kan det være enormt fristende at vælge butikkens afdragsordning, for så kan du nemlig få dit nye legetøj med hjem, uden du har haft pungen oppe af lommen. Men det kan være en god ide at gennemgå tallene, inden du underskriver din kreditaftale. For der findes faktisk bedre muligheder derude. Dette skal vi kigge nærmere på her. 

Lavt månedligt afdrag eller lave kreditomkostninger?

Når du skal vælge imellem en kredit eller en afdragsordning, er det vigtigt, at du tager højde for, om du vil have et lavt månedligt afdrag eller lave kreditomkostninger. Et lån af den samme størrelse men med et lavere månedligt afdrag vil i de fleste tilfælde være dyrere for dig. Det skyldes at lånet løber i en længere periode, og derfor vil der også løbe flere renter på lånet. Ligeledes vil lånet med de laveste kreditomkostninger have en lavere kreditomkostning, netop fordi der ikke løber renter på lånet i lige så lang tid. Gør derfor op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig – ikke kun lige nu, men også på den lange bane. 

Nyt ÅOP-luft har skudt prisen i bund

I juli 2020 blev det nye ÅOP-loft rullet ud, og det betød at de gamle kviklåns ågerrenter og skyhøje ÅOP’er var fortid. Det har uden tvivl haft en enorm effekt på kviklånsmarkedet, hvor nogle af de helt store brands på markedet har måtte lukke butikken. Det betyder ligeledes også, at de digitale långivere, der er tilbage, tilbyder nogle lån, der har en helt anden pris end tidligere. 

De nye lave kviklån på markedet, har derfor også en betydning for dig, der overvejer, om du skal vælge en afdragsordning frem for et hurtigt lån. For ÅOP-loftet har nemlig også ramt de finansieringsselskaber, der tilbyder kredit til afdragsordninger. Og det betyder blandt andet, at løbetiden på finansieringen på en smartphone eller en computer er blevet forlænget med et par år. Det giver dig rigtig nok en lavere månedlig ydelse, men den samlede kreditomkostning for produkt er til gengæld væsentligt højere end, hvis du gik ud og lånte pengene.   

Vælg en kredit med mere fleksibilitet

Det kan være en god ide at vælge en tredje mulighed – nemlig en kredit med mere fleksibilitet. Hos KreditNU kan du ansøge om et hurtigt lån fra 4.000 – 25.000 kroner. Lånet har ingen månedlige renter, og du betaler således kun for et etableringsgebyr, der lyder på 12,61 %. Din kredit har en fast løbetid på 12 måneder, men du kan til hver en tid indfri dit lån før tid uden ekstra omkostninger, ligesom du også har mulighed for at forhøje dit lån.