HomeDiverseHusk at skifte til vinterdæk

Husk at skifte til vinterdæk

At droppe at skifte til vinterdæk om efteråret eller i det hele taget ikke have gode dæk på er noget af det dummeste du som bilejer kan gøre. Ikke alene bringer du dig selv og dine med passagerer i livsfarer men også de andre bilister der er så uheldige at være i nærheden af dig.

Imens det ikke er ulovligt ikke at skifte til vinterdæk om efteråret og til sommerdæk om foråret, så er det lovpligtigt at sikre sig at dine dæk ikke er slidte. 

Du kan nemt tjekke om de trænger til en udskiftning. Sæt en 20 kr. ned i rillen på dækket og hvis du kan læse ordene Margrethe d. II, er det tid til at få dem skiftet. 

Imens der ikke er nogle regler omkring vinterdæk, så er det samme ikke gældende i udlandet og hvis du skal ud og køre om vinteren, er det en god ide at undersøge de gældende regler. Selv vores nabolande som Sverige, Norge og Tyskland har meget forskellige regler end vi har og kræver at de bliver overholdt. 

 

Skift til vinterdæk

Det kan ikke betale sig rent økonomisk ikke at skifte dæk. Et sæt vinterdæk slides hurtigere om sommeren og skal hurtigere udskiftes, end hvis de kun er på om vinteren. Mange autoværksteder kører med den service at de opbevarer det sæt der ikke er i brug og du slipper derfor at skulle kører dem frem og tilbage til værkstedet når de skal skiftes. Samtidig sikre du dig at de bliver opbevaret korrekt og de vil være klar, når du kommer og et skift tager derfor kun få min. Ved at få et autoværksted til at skifte dine dæk sikre du dig samtidig, at det bliver gjort korrekt og boltene der holder dækkene, ikke er løse og kan falde af imens du kører. 

Vinterdæk er designet til at kunne klare det danske vintervejr og står bedre og mere sikkert på en sne og frostdækket vej end et sæt sommerdæk, der i stedet vil skride og du vil evt. være skyld i en ulykke eller ende i rabatten.