HomeIkke kategoriseretLån uden dokumentation og sikkerhed

Lån uden dokumentation og sikkerhed

I dag er der et kæmpe marked for online lån. Det er til forbrugerens fordel at der er hård konkurrence da det betyder mindre renter og større gennemsigtighed. Det har tidligere været en branche der har haft et dårligt ry. Dette skyldes at det har været nemt at låne sammetidig med at det ikke har været nemt at overskue konsekvenserne af lånet. Det er der i dag blevet strammet op i blandt andet via en strammere lovgivning.

Men det er stadig muligt at lave et online lån uden dokumentation og sikkerhed. 

Hvad kendetegner et online lån

Et af de kendetegn der er ved et online lån er at det er muligt at låne uden sikkerhed og dokumentation. Her vil det typisk dreje sig om mindre beløb. Ved større beløb vil der som udgangspunkt blive bedt om at vise dokumentation som f.eks. lønsedler. 

Ellers er et online lån mest kendt for at der stilles få krav til låneansøgeren og låneproceduren er nem og hurtig. Som ofte tager det kun få minutter at udfylde en låneansøgning og du vil ofte have svar indenfor få minutter. Derfor er det en god ide at søge mere end et lån og sammenligne dem, for ikke at betale mere end højst nødvendigt. Husk at du skal have ret til at betale lånet tilbage før tid, hvis du har mulighed for det. Derved mindsker du låneomkostningerne.

Læg et budget

Et online lån hvor der ikke skal stilles sikkerhed og der ikke bliver bedt om dokumentation vil trods den hårde konkurrence der er på markedet stadigvæk i den højere ende sammenlignet med hvis du er gået i en almindelig bank og lånt penge. Derfor er det en god ide at ligge et budget og være sikker på at du har råd til at tilbagebetale lånet, indenfor den aftalte tid. Har du ikke lagt et budget før, findes der gode gratis skabeloner på nettet. Husk at være realistisk og læg ikke et alt for stramt budget. Det er de færreste der trives ved, ikke at have nogle penge i en længere periode. Samtidig kan du risikere, at der dukker noget uplanlagt op der kan gøre det svært at overholde en låneaftale, især hvis din økonomi er meget stram.