HomeIkke kategoriseretOfte stillede spørgsmål om lån

Ofte stillede spørgsmål om lån

For at købe et hus, en bil eller foretage et andet større køb skal du højst sandsynligt låne penge. Derfor vil vi her komme med en guide, som kan hjælpe med at besvare dine spørgsmål omkring lån.

Hvordan virker et lån?

Långiver og låntager skal først og fremmest være enige om lånebeløbet.

Hertil kommer tilbagebetalingsperioden, dvs. den dato, hvor det lånte beløb skal betales fuldt ud og rente, dvs. en procentdel af lånet. Afhængigt af lånetypen skal låntagere muligvis give en nedbetaling, dvs. et beløb svarende til en bestemt procentdel af det lånte beløb. Derefter tilbagebetaler låntagere et bestemt beløb plus renter hver måned, afhængigt af lånets vilkår.

Inden en långiver vil låne dig penge, vil de typisk gerne vide mere omkring:

  • Din indkomst (for at bevise at du er i stand til at betale lånet tilbage)
  • Dine finansielle aktiver (opsparing, investeringer, ejendele af værdi, f.eks. en bil)
  • Din kredithistorik

Skal jeg undgå al gæld for at undgå at betale renter?

For meget gæld er dårlig. At opsamle gæld med høj rente kan være den hurtigste måde at sabotere din økonomiske fremtid på.

Når folk begynder at leve af næste måneds eller næste års løn og betaler høje renter for at gøre det, er det meget vanskeligt at komme ud af gælden og gøre fremskridt med deres økonomiske mål.

Det betyder ikke, at al gæld er dårlig. Hvis du f.eks. har brug for en pålidelig transportkilde for at komme på arbejde, kan det være en klog beslutning at købe en billig, pålidelige bil, og betale den så hurtigt som muligt.

Tilsvarende kunne de fleste af os aldrig købe et hus uden at optage et lån. Hvis vi først forsøgte at spare penge, kan boligpriserne stige hurtigere, end vi kan få pengene ind. Det kan være et sundt økonomisk skridt at tage gæld for at købe et hus.

At gå i gæld for at leve over ens midler er en dårlig ting. En forsigtig mængde gæld, der påtages som en del af din samlede økonomiske plan, er ikke.

Hvad sker der med mine udestående lån, hvis jeg anmoder om konkurs?

Hvis du anmoder om konkurs, kan din gæld muligvis blive dækket. Hvis du har nogle kontanter og andre ikke fritagne aktiver, kan dine kreditorer muligvis modtage delvis betaling.

I de fleste tilfælde kan du dog ikke få udstedt studielån eller sikrede lån i konkurs. Hvis du har sikret lån, såsom en bilbetaling, kan domstolene give dig mulighed for at bekræfte gælden og fortsætte med at betale, så du kan beholde din bil.

Overvejer du at få et kviklån? find det bedste kviklån her