HomeØkonomiSådan finder du det perfekte lån

Sådan finder du det perfekte lån

Der bør gå mange overvejelser forud for at optage et lån. Optager man et lån, som man ikke kan betale tilbage, står man nemlig i en temmelig dårlig situation. Hvis du er kommet frem til at optagelsen af et lån, er det rette for dig, er det dog en god idé at finde det helt rigtige lån.

Hvilken type lån skal du optage?

En af de første ting, som du bør finde ud af, er hvilken type af lån, du skal optage. Der findes nemlig flere forskellige typer af lån, og disse låntyper indeholder alle små forskelle. Det kan for eksempel være, hvor lang løbetiden er, eller hvor høje beløber man har mulighed for at låne.

Online kan du blandt andet optage sms lån, billån og forbrugslån. Hvilket lån du skal optage, kommer fuldstændig an på, hvordan din økonomiske situation ser ud. Har du bruge for at låne et småt beløb med en kort betalingstid, er det for eksempel sandsynligvis et sms lån, du skal have fat i.

Hvor skal du låne penge?

Når du låner penge online, er det heldigvis meget nemt for dig at undersøge de forskellige låneudbydere. Du kan for eksempel gå ind på vivus, hvis dette er en låneudbyder, som du finder interessant.

For at finde det perfekte lån, kan det godt betale sig at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Du binder dig nemlig ikke, når du ansøger om et lån, og på den måde kan du se, hvor du kan få de mest fordelagtige renter og gebyrer.

Sammenlign lånenes ÅOP

Hvis du skal sammenligne flere forskellige lån, kan det være en god idé at kigge på lånenes ÅOP. Der kan nemlig være stor variation på renter og gebyrer, og derfor kan det være vanskeligt at sammenligne lånene én til én.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Det vil sige, at alle omkostninger medregnes – både gebyrer og renter. Hvis du sammenligner lån ved hjælp af ÅOP, er det vigtigt, at lånene har samme lånebeløb og løbetid. Er dette tilfældet vil det billigste lån være det lån, som har den laveste ÅOP. Dog bør du altid være opmærksom på eventuelle ekstra gebyrer eller renter, hvis du ikke betaler lånet tilbage til tiden.

Din egen økonomi har betydning

De færreste mennesker er opmærksomme på, at deres egen økonomi ligeledes har betydning for, hvilke lån de kan optage. Hvis du har en god økonomi, bliver det for eksempel lettere for dig at optage lån med lave renter.