HomeØkonomiStart et nyt årti på en frisk, og få styr på budgettet

Start et nyt årti på en frisk, og få styr på budgettet

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du har set forskellige økonomiprogrammer i TV’et, er du også helt klar over hvor vigtigt det er, at du har styr på, hvordan du bruger dine penge. Det er af afgørende betydning for dit forbrug og din samlede økonomi, at du har et nogenlunde overblik over, hvilke pengestrømme du har på dine konti. Derfor er det nu du skal oppe dig, få sat dig ned og komme igang med at få styr på det private budget. I samarbejde med Morebanker.dk har vi fundet to tips, der er nemme at gøre brug af, når du skal have styr på budgettet. På den måde får du et større overblik, og det bliver meget nemmere at koncentrere dig om de vigtige ting i hverdag. Du skal ikke ligge søvnløs, hver nat fordi du bekymrer dig om økonomien, og den konstante knude i maven over rod i privatbudgettet forsvinder. Alt i alt, er der altså kun gode aspekter ved at sætte sig ned og gennemgå privatbudgettet en ekstra gang. Så får du rigtig startet på en frisk i det nye år. 

Få et økonomisk overblik med et privatbudget

Det klart nemmeste er, at opdele sine pengestrømme så du er klar over, hvor meget du i alt har udbetalt hver eneste måned. Her skal du have indtægter og udgifter hver for sig. Læg alle de forskellige indkomster, du får ind på din konto hver måned sammen – det vil sige løn, evt. boligstøtte, SU., feriepenge, overskydende skat mm. Når du har et overblik over din gennemsnitlige indkomst pr. måned, kan du begynde at se på udgifter. Her er det en god ide at dele dem op i forskellige poster som bolig, faste udgifter, mad, transport og diverse. Her skal de forskellige poster gerne have en fin balance mellem dem. Det er også her du kan finde ud af, hvor du måske kan spare penge ved at forbruge lidt mindre. På den måde har du altså et overblik over dine økonomiske udgifter og indtægter, samt et kendskab til, hvor du bruger dine penge.

Lav en opsparing til uforudsete udgifter

Det er en rigtig god ide at lave en opsparing, hvor du lægger penge til side, hver eneste måned. Det behøver ikke hver flere tusinde kroner, men det er rigtig godt at have en opsparing, hvis der skulle opstå en uforudset udgift i budgettet. Det kan være en tandlægeregning eller udgifter til dyrelægen, der slå hullet ud af budgettet, og så er det godt at have lidt ekstra på kistebunden, du kan betale med.