HomeIkke kategoriseretVærd at vide om kajakudlejning på Møn

Værd at vide om kajakudlejning på Møn

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave eller hvor du skal tage hen på din næste ferie? Så anbefaler vi at tage til Møn, hvor du bl.a. kan give dig i kast med at sejle kajak i smukke omgivelser.

På Møn finder du gode muligheder for kajakudlejning, hvor det er enten muligt at sejle fra de naturige omgivelser ved Klintholm Havn eller Ålebæk Strand. 

Hvorfor tage til Møns Klint?

Møns Klint er en vaskeægte turistdestination i Danmark, da det er Danmarks højeste klint. Mønt Klint ligger på et lag af kridt, og åbner for alvor mulighederne op for at få det bedste fra begge verdener. På Møns Klint er der smukke landskaber, vild natur, tropisk hav og facinerende dyreliv. Det er en oplevelse værdig i nogle utroligt smukke omgivelser, som sjældent er set andre steder i det danske land.

Hvad er en kajak?

En kajak er en lav til vands form for transportmiddel og båd, der kan minde en hel del om en kano.  En kajak bruges typisk til kajaksejlads, som i bund og grund består af, af når en kajak føres ud over vandet. Kajaksejlads kan i høj grad minde om kanosejlads. Kajasejlads adskiller sig dog fra kanosejlads i forhold til den position, som paddlerne er placeret i kajakken på, og antallet af klinger på disse padler.

Hvad er kajaksejlads?

Der findes flere former for kajaksejlads. Kajakdykning er en form for fritidsdykning, hvor man i kajakken padler ud til det sted, hvor man ønsker at dykke. Derefter er det muligt fra sin kajak, at dykke ud i det smukke hav og udforske løs. Man kan ogs blive siddende i kajakken og fiske. Kajakfiskning er særlig populært, da det er en miljøvenlig måde at transportere sig ud på havet på, fremfor med motorbåde. Derudover skræmmer den miljøvenlige kajak ikke ligeså nemt dyr og fiskene i havet væk.  

Sikkerheden er i top

Når du benytter dig af kajakudlejning  på Møns Klint, er sikkerheden altid i top. Med til kajakkerne følger nemlig altid pagaj, spraydeck, pøs og selvfølgelig også en redningvest pr. mand. Kajakkerne vejer ca. 20 kg. og er synkefri.

Kajakkerne er forsynet med bærehåndtag, og kan derfor uden problemer sejle ud med to personer i på samme tid. Derudover er det ekspeditions- og hav kajakker med god plads inden i kajakkerne. De er forsynet med justerbare fodpedaler og sæde, så kajakken kan tilpasses individuelt efter din egen ben- og kropslængde.

2 thoughts on “Værd at vide om kajakudlejning på Møn

  1. Royal Canin er virkeligt et godt produkt!

  2. Heej, Detperfektelaan.dk
    Langt fra enig, men jer om det 😉 Kærligst. Benjamin S.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *